Resnost je v tem, ker je jemanje zdravil zaradi škodljivosti v tej starosti pri majhnih otrocih do enega leta starosti zelo škodljiv-
Čakalo se je, da otrok zraste, da bi lahko jemal zdravila, proti glistam, ampak ta čas pa se zajedalci že zelo razmnožijo in naredijo resno škodo pri razvoju in rasti otroka.

Če bodoča mama ni pripravila svojega organizma pred nosečnostjo potem je možna znotraj maternična okužba, ker prosti organizmi.

Zajedalci, bakterije, kandide, jajčeca glist lahko po krvni poti pridejo preko posteljice in okužijo plod.
Okužba je možna tudi preko poroda s prehodom otroka preko rodnih poti.
Posteljica ščiti plod ampak ni zmeraj v stanju, da se brani pred napadi zajedalcev.

TO JE ZELO ZELO RESNO
zato ker prisotnost zajedalcev lahko vpliva ne samo na fizično stanje, ampak tudi na psihično stanje otroka.
Pomislite, koliko družin je danes, ki namesto, da bi se veselile življenja in bile srečne, ostajajo za zmeraj vezane za svoje najdražje, ki niso doživeli te radosti, da so zdravi, veseli in da napredujejo v razvoju…

Otrok je najbolj občutljiv na zajedalce. Otroci se okužujejo preko umazanih rok, peska, zemlje, vode in zraka.
Oni so majhni in se ne znajo paziti.
Imunski sistem slabi, če otroci jemljejo zdravila, slabi ker otrok uživa hrano polno konzervansov, dodatkov za okus, barvo, vonj, itd. Vse to se je pojavilo takorekoč v tej generaciji.
Organizmi se niso mogli gensko prilagoditi novim pogojem. Imunski sistem se podre, ker se mora sedaj organizem braniti pred temi nepoznanimi snovmi in je to idealna prilika za razvoj zajedalcev.

Neprestano moramo kontrolirati otroka, ker on nosi v usta razne predmete, ki so polni zajedalcev. To se dogaja vedno in povsod. V stanovanju, v času sprehoda med vožnjo. Otrok neprestano daje v usta umazane roke, ki so polne zajedalcev, tako pride do okužbe. Na tak način jajčeca in ličinke pridejo v otroški organizem.

V dobi od 1,5 leta do 3 let je okuženost otrok z glistami skoraj 80%.

Več kot 90% vseh okužb so črevesni zajedalci, nekateri od njih bivajo med črevesnimi resicami, drugi na stenah črevesja ali pa v črevesju.

Kako opazimo, da ima otrok gliste?

Dojenčki in predšolski otroci so zelo dovzetni za okužbo z glistami, ker pri njih še ni vzpostavljena zaščitna pregrada želodčno črevesnega trakta. Prisotnost zajedalcev se ne odkriva vedno na osnovi simptomov.
Samo pri vsakem 3. otroku se razvijejo simptomi prisotnosti glist. To potem vodi tiste zdravnike, ki reagirajo samo na simptome, na napačen zaključek. To pomeni, da MORAMO MI SAMI, prevzeti določene mere za zaščito zdravja naših otrok čim prej. Rezultati preiskav klasične analize blata na prisotnost zajedalcev so le 25%.
To pomeni, da večino otrok preživi infekcijo okužbe z zajedalci v skriti obliki in se pri njih ne izvaja NUJEN tretma proti glistam.

Znaki prisotnosti glist pri otrocih:

Slabost
Zmanjšan apetit
Izmenične bolečine v predelu popka
Moteno odvajanje blata
Hiperaktivnost otroka
Glavobol
Vrtoglavica
Podočnjaki
Težko uspavanje in slabo spanje
Škripanje z zobmi v spanju
Srbenje okoli analne odprtine
Alergijske reakcije

Če so pri otroku te znaki prisotnosti glist je potrebno da se cela družina razglisti z antiparazitskim programom, ki je narejen IZKLJUČNO  iz naravnih zeliščnih sestavin.

Kakšno škodo naredijo gliste pri otrocih?

Dokler so gliste v otroškem organizmu ali v človeku prihaja do intoksinacije – to je postopno zastrupljanje organizma z iztrebki, katere izločajo zajedalci in zato se ponavlja:

  • Povečana slabost
  • Zmanjšanje ali povečanje apetita
  • Glavobol
  • Oslabitev psihičnega in fizičnega razvoja

Moteno je delo črevesnega trakta, gliste živijo predvsem v črevesju, kjer imajo obilje hrane in čreves je ne more dovolj absorbirati hranljivih snovi in vitaminov, ki jih otrok potrebuje za svoj razvoj. Pojavlja se disbakterioza in kažejo se znaki kot so:

  • Bolečine v trebuhu
  • driska
  • zaprtje
  • slabost
  • bruhanje
  • povečana občutljivost na alergije

Zdravniki trdijo, da je več kot polovica vseh alergijskih reakcij- rezultat sedanje ali nekdanje okuženosti z zajedalci. Zajedalci negativno vplivajo na žaščitno moč organizma, kar privede do znižanja imunskega sistema. Pri otroku kjer so v organizmu zajedalci, se znižuje imunski sistem, kar privede do večkratnih dihalnih in infekcijskih okužb. Če je otrok okužen z zajedalci se zmanjšuje sposobnost delovanja zaščitnih protiteles.