Kalcij + Magnezij + Vitamin D3

22.00

Kalcij in vitamin D3 sta potrebna za ohranjanje zdravih kosti.

Kalcij + Magnezij citrat + Vitamin D3
Količina: 60 tablet

Neto količina: 33g

Šifra: 008 Kategorija:

Opis

Kalcij in vitamin D3 sta potrebna za ohranjanje zdravih kosti. Vitamin D3 je znan, da pomaga pri absorbciji kalcija in fosforja, prispeva k delovanju mišic in delovanju imunskega sistema. Kalcij je sploh v kasnejših letih zelo pomemben, ker pomaga pri izgubi kostnega minerala. Nizka mineralna gostota je tveganje za nastanek osteoporoze. Magnezij prispeva k normalni presnovi energije, potreben je za normalno delovanje živčnega sistema, vzdržuje normalen pritisk in psihološko delovanje. Je eden izmed ključnih faktorjev pri presnovi maščobnih kislin, ki vplivajo na hormonsko zdravje.

Kalcij pomaga zmanjšati izgubo kostnega minerala. Nizka mineralna gostota kosti je tveganje za nastanek osteoporoze. Potreben je za normalno rast in razvoj kosti, prispeva k normalnemu delovanju celic in pomaga pri strjevanju krvi. Sprošča energijo pri presnovi in tako prispeva k uravnavanju telesne teže. Pomaga obdržati zdrav krvni tlak. Vodotopni vitamini kot so magnezij, kalcij in cink so bistvenega pomena za dobro psihološko delovanje. Prispeva k normalnemu strjevanju krvi, delovanju mišic, normalnemu delovanju prebavnih encimov, normalnemu prenosu živčnih impulzov, vzdržuje zdrave zobe.

Magnezij vzdržuje normalen krvi pritisk, prispeva k normalnemu psihološkemu delovanju, ohranjanju zdravih kosti in zob. Ima vlogo pri delitvi celic. Je eden izmed ključnih faktorjev pri presnovi maščobnih kislin, ki vplivajo na hormonsko zdravje. Ima antioksidativne lastnosti, kar pomeni, da zavira postopek staranja. Potreben je za normalno strjevanje krvi in zdrav imunski sistem. Uravnava vrednost sladkorja v krvi in prispeva k ravnotežju elektrolitov. Prispeva za normalno presnovo energije, za normalno delovanje živčnega sistema, normalno funkcioniranje mišic, sinteze beljakovin, ima vlogo v procesu delitve celic.

Vitamin D3 je znan, da pomaga pri absorbciji kalcija in fosforja, ima tudi vlogo pri srčno-žilnih procesih, zdravi vnetja. Prispeva k delovanju mišic, ohranjanju zdravih zob, delovanju imunskega sistema, delitvi celic.

Sestavine: Kalcijev citrat, magnezijev citrat, holekalciferol. Pomožne sestavine: Silicijev dioksid, stearinska kislina, kroskarmeloza,magnezijev stearat

Uporaba: 2 tableti dnevno – zaželjeno med obrokom