Moringa olje – 40ml

25.00

 

Moringa olje je izjemno bogato s fitohranili in vsakodnevno jemanje bo pomembno vplivalo na vnos hranilnih snovi v vaše telo.

 

Moringino olje ima zelo širok spekter uporabe:

-čudovito deluje na lase, kožo in nohte. Zelo dobro učinkuje na kožo, da se počasneje stara, daje koži naraven sijaj, pomaga pri opeklinah, povešeni koži, izsušeni koži zaradi kajenja. Je odličen čistilec kože, zato je tudi zelo priporočljiv za uporabo pri izpuščajih, koži, ki ima ogrce in mazolje. Je naravno čistilo za lase, na vlažne lase vtrite olje in tako bo nahranih vaše lase vse od korenih do konic. Na nek način pomlajuje tako lase kot kožo saj ima moče zdravilne lastnosti.

-dviguje nivo energije, z rednim jemanjem zagotavlja dober nivo energije in boljše počutje ves dan

-pomaga pri nespečnostih, histerijah in pomirja. Ponoči boste boljše spali, pomirja živčni sistem in pomaga nadzorovati krvni tlak.

-ima pozitivne učinke na težave z vidom

-pozitivni učinki so vidni tudi pri tuberkulzi, zlatenici, kolitisu, bolezni skorbut, revmatizmu, artritisu, luskavici, impotenci

-pomaga blažiti različne bolečine kot so krči in glavoboli

-pomaga pri zaprtju in želodčnih težavah

-izboljša delovanje možganov

Kategorija:

Opis

Je močan antioksidant in pomaga pri različnih okužbah ter ščiti telo proti oksidativnemu stresu. Moringa olje je bogato z omega 9 maščobnimi kislinami in velja za enega največjih virov teh maščobnih kislin. Poleg tega vsebuje tudi omega 3 maščobne kisline, palmitinskoin stearinsko kislino. Je vir vitaminov A, C, B in E pa tudi železa, kalcija, magnezija, kalija, fosforja, bakra, žvepla.

 

 

Vitamin A je pomemben za zdravje oči in noči, zdravo kožo, lase in nohte ter rast celic.

Vitamin C je pomemben antioksidant, ki vas ščiti pred škodljivimi učinki prostih radikalov. Pomemben je tudi za celjenje ran, dobro delovanje imunskega sistema in sintezo kolagena.

Železo je pomemben sestavni del rdečih krvnih celic in premajhen vnos povzroča slabokrvnost. Vegetarijanci in ženske so še posebej dovzetni za slabokrvnost. Deluje antibakterijsko, protiglivično, antiseptično in antibiotično.

Olje Moringa se uporablja v kožnih pripravkih in mazilih še iz antičnih časov. Antioksidanti in hranila, ki jih najdemo v semenu olju Moringa pomagajo zatirati delovanje prostih radikalov na koži in ga lahko štejemo za sredstvo proti staranju. Nekaj kapljic olja pomešajte s svojo kremo in nanesite na kožo. Olje je zelo lepo vpojno in na koži ne bo pustilo mastnega občutka. Koži pusti dihati in je ne zamasti. Olje semena Moringa ima antiseptične in protivnetne lastnosti, kar kaže na zelo hitro celjenje manjših kožnih težav, kot so modrice, kosi, praske, ugrizi žuželk, izpuščaji …

Semena Moringe vsebujejo več kot 1700 antioksidantov in strokovnjaki ga smatrajo kot za enega najboljših kozmetičnih olj, kar so jih kdaj odkrili.

Citokinini so rastlinski hormoni, ki pospešijo rast celic in upočasnijo proces staranja tako, da preprečijo celično smrt in uničenje tkiva. Najmočnejši citotoksin je Zeatin. Moringa je v tem pogledu izjemna. Vsebuje 1000-krat več Zeatina kot katera koli druga rastlina.

100% Organsko Moringa Olifeira olje (pridobljeno iz
semen) – Hladno stiskano

Neto količina: 40ml