Medaljon za aromaterapijo

35.00

Naroma medaljoni

se uporabljajo za vsakodnevno vdihavanje. Noste jih kot obesek okoli vratu. Vsak medaljon z aromo ima nit, ki se zaveže okoli vratu. Njihova oblika je drugačna, imajo tudi dekorativno vlogo.

Eterična olja so naravne in aromatične tekočine, ki ščitijo rastline pred glivami, paraziti, žuželkami in drugimi napadalci okolja. Olja pridobivajo iz različnih delov rastlin, kot so cvetovi, listi, koren, lubje, itd.. Z uporabo eteričnih olj njihove terapevtske lastnosti vračajo organizem v homeostatsko ravnovesje (homeostaza je notranje okolje organizma). Imajo visoke vibracije in zato zelo ugodno vplivajo na celice v telesu.

Uporaba eteričnih olj proti kandidi, zajedavcem in bakterijam se je izkazala za zelo učinkovito metodo. Pri sezonskih virusih, ki povzročajo gripo lahko služijo kot dobra preventiva, da virusi ne vstopijo v telo skozi dihalne organe. To pa dosežemo z vdihavanjem in nošenjem arom medaljonov okoli vratu za celodnevno zaščito pred bacili.

Aromaterapija izboljšuje razpoloženje. V kombinaciji s telesnimi aktivnostmi in vadbo eterična olja povečujejo vitalnost in vibracijsko kakovost telesa.  Najučinkovitejša uporaba eteričnih olj je skupaj z antiparazitskim programom, ki organizem popolnoma obnoVi. Uporaba eteričnih olj je priporočljiva vsaj 3 mesece.

Šifra: Ni na voljo Kategorija:

Opis

Znanost o aromaterapiji

Aromaterapija se izvaja z inhalacijo skozi kožo in peroralno aplikacijo. Kot oblika alternativne medicine se uporablja za izboljšanje fizičnega, duševnega, čustvenega in duhovnega stanja.

 

Poglejmo si koristi aromaterapije za zdravje:
  1. DIREKTNA INHALACIJA.
    To je najlažji način inhalacije arome eteričnega olja. Odprto stekleničko pridržimo blizu obraza in inhaliramo. Lahko kanemo 1-2 kapljici na dlan, pomanemo dlani med seboj, jih pridržimo pred obrazom in globoko vdihnemo. Ko vdihavamo eterično olje, se vonj prenese do živčnih celic, ki so namenjene vonju naprej po sistemu do možganov. Torej do središča čustev, čustvenega vedenja, občutkov, intimnosti in strasti. Odvisno od olja ima oseba lahko občutek budnosti, sproščenosti ali vznemirjenja. Eterična olja delujejo sproščujoče in pomirjajo mišične napetosti. Učinki serotonina in endorfinov se povečajo. Postanemo veliko bolj občutljivi na vonj. Vonj je najmočnejša povezava s podzavestjo in tudi z nezavednim umom, kjer so shranjeni spomini.
  2. TOPIČNA UPORABA: NANOS NA KOŽO
    Eterična olja nevtralizirajo proste radikale. Imajo visoke antioksidativne lastnosti in stopnjo nevtralizacije prostih radikalov. Škoda prostih radikalov vključuje vse od staranja, kožnih gub do poškodb z DNK, raka, srčno-žilne bolezni in tudi prezgodnjo smrt. Antioksidanti preprečujejo poškodbe prostih radikalov na celični ravni in podpirajo mladosten videz in zdravo telo. Najučinkovitejša uporaba eteričnih olj je skozi kožo, kjer zaradi majhne molekulske mase hitro prehajajo skozi plasti kože do kapilar in širših krvnih žil ter se preko krvi prenašajo po telesu.

 

Aromaterapijski komplet:
Izberemo si lahko paket s keramičnim obeskom in mešanico olja proti kandidi, prehladu, za sprostitev ali za imunski sistem.
Vsak paket vsebuje 10ml mešanice eteričnega olja in medaljon iz porozne gline.

 

Navodila za uporabo:

V aromaterapijski keramični medaljon zjutraj kanemo dve do tri kapljice mešanice eteričnih olj, ki potem počasi izhlapevajo in pristajajo v našemu nosu oziroma možganih.

Keramični medaljon obesimo okoli vratu, da je v stiku s kožo. Ko ga telo segreje, začne mešanica eteričnih olj izhlapevati. V nas prihaja z neopaznim vdihavanjem. Izhlapele molekule, vonjave, dosežejo tisti del naših možganov, ki so najbolj blizu plazilskih možganov– prvobitnega možganskega predela, ki izvira iz naše najbolj oddaljene preteklosti in obvladuje naše čustvovanje, spolno vedenje, napadalnost, lakoto in žejo.. Vonj na nas učinkuje, tudi če ga ne zaznavamo in se ne zavedamo njegovega vpliva.

Medaljon čez noč snamemo. Nosimo ga dvajset dni. Sledi deset dni premora. Po desetih dneh lahko ponovno začnemo nositi medaljon dvajset dni. To ponavljamo od tri do pet mesecev.

Aromaterapijski kompleti

  • Eterična olja proti kandidi: Mešanica vsebuje eterično olje grenivke, sivke, geranije, cedre in rožmarina.
  • Eterična olja proti prehladu: Mešanica vsebuje eterično olje čajevca, limone, timijana, cedre in evkaliptusa.
  • Eterična olja za sprostitev: Mešanica vsebuje eterično olje bergamotke, sivke in cedre.
  • Eterična olja za imunski sistem: Mešanica vsebuje eterično olje cedre, bora in vrtnice.

Dodatne informacije

Izberi komplet

Eterično olje proti kandidi, Eterično olje proti prehladu, Eterično olje za sprostitev, Eterično olje za imunski sistem