Kronika zdravstvenega stanja

Preventiva ali kurativa?

Popolnega zdravja ni. Celo pri novorojenčkih že obstajajo odstopanja od absolutnega zdravja. Marsikatere zdravstvene težave so po vsej verjetnosti dobili od svojih staršev.

 

 

Kljub temu, da ni večje nevarnosti je potrebno preprečiti oziroma ohraniti že obstoječo raven zdravja. Če ne storimo ničesar, da bi to raven ohranili potem lahko pride do hitrejšega poslabšanja zdravja.

Dokler človek ne doseže zgornje meje, si skuša pomagati sam na različne načine. To je obdobje, ko se bolezen še ni dobro razvila in sami poskušamo omiliti situacijo. Toda takoj, ko človek odide k zdravniku, se začne postopek zdravljenja in človek posledično ozdravi. V tem času se v življenju osebe ne spremeni veliko, le v telo se vnašajo kemična sredstva, katerih namen je odpraviti simptome bolezni.

Ni zdravja, če se načina trenutnega življenja in prehrane ne spremeni, če ne boste začeli zavračati škodljivih in slabih navad ter hrane in če ne boste odpravili vzrokov, ki so vas privedli do tega stanja, da se vam je zdravje poslabšalo in ste zato zboleli.

 

Vzroki, ki so vas pripeljali do bolezni in jih lahko spremenite in odstranite:

 • Vaš življenjski slog
 • Vaše prehrambene navade
 • Imejte skrben odnos s svojim zdravjem in začnite s preventivnimi ukrepi

 

Če se v življenju nič ne spremeni in se izvaja ves čas samo zdravljenje, se človek lahko kaj hitro poda na pot pridobivanja novih bolezni. Medicina po navadi predpisuje zdravila, ki odpravljajo simptome ne pa vzroke bolezni. Tega pa si ne želimo, saj hočemo zadevo rešiti ne pa da se vrtimo začaranem krogu. Številna zdravila ustvarjajo stranske učinke, s tem škodujejo zdravju in ustvarjajo nove težave. To je resnica!

 

Danes imamo veliko več bolnišnic kot včasih, veliko več lekarn pa tudi število pacientov se ves čas samo povečuje. Ali nebi bilo logično, da če bi sistem pravilno deloval, da bi moralo biti obolelih vedno manj ne pa vedno več?

 

Na podlagi povedanega sledi, da se ljudje v sodobnem vsiljenem načinu življenja pripeljejo v stanje bolezni. Tako postanejo plen visoko razvite zdravstvene industrije, katere glavni cilj je prinašati dobiček. Če se človek ne začne pravočasno zavedati, da mora odpraviti vzrok svoje bolezni in ne začne skrbeti za svoje zdravje, potem je na pravi poti do resnih zdravstvenih težav in možnosti nepopravljivih napak. In če oseba ne prepozna resnosti problema, se bodo zadeve samo se poslabševale in bolezen bo vedno bolj agresivna in vedno manj obvladujoča.

 

Kako zdravi smo?

Novorojenčki so večinoma zdravi, ko pridejo na svet. Če pa starši že ob rojstvu nimajo pravilnega življenjskega sloga in zdravega načina življenja, ne izvajajo preventive za svoje zdravje in zdravje svojega novorojenčka pa se otrokovo zdravje lahko počasi začne poslabševati, pri nekaterih pride do tega hitreje kot pri drugih. Obstajajo opazna odstopanja zaradi pomanjkanje preventive.

 

Temu se dodajo odstopanja v pravilnem delovanju organizma zaradi:

 • Nepravilne prehrane in življenjskega sloga
 • Genetske nagnjenosti k boleznim
 • Onesnaženost okolja
 • Stres, ki je ustvarjen zaradi življenjskega sloga
 • Prekomerna uporaba kemičnih zdravil, kot so antibiotiki, pomirjevala, analgetiki
 • Škodljive življenjske navade, premalo telesne aktivnosti, hoje, preveč sedenja, slaba higiena spanja, nezdrava prehrana, premalo pitja vode, preveč pitja alkohola, kajenje

Korak za korakom se človek približuje bolezni

Človek se sprva želi sam spopasti s težavo, preden se posvetuje z zdravnikom

 • kupi nekaj zdravil v lekarni
 • išče nasvete na internetu
 • se posvetuje s svojimi bližnjimi
 • pripravlja si domače pripravke za izboljšanje,

V tem stanju pa se ne zaveda, da je ta pomoč včasih samo privid. Šele, ko se zdravstveno stanje resno poslabša se po navadi odpravimo k zdravniku, kjer pa se začne postopek zdravljenja.

Bolezen ostane odpravijo pa se simptomi, kar naj bi bilo mišljeno kot uspešno zdravljenje? To je tako, kot da bi telesu rekli: ”Utihni, ne bom te poslušal, želim živeti tako kot hočem! Tu so zdravila, da lahko normalno živim!”

 

V resnici je tako, da farmacija ne deluje na strani preventive. Večkrat boste zboleli večkrat vam bodo predpisali zdravila, da bodo lahko na vas zaslužili. Potem pa stopimo v proces, ki se ves čas samo vrti v krogu.

Pametni ljudje razumejo, da se morajo rešiti iz situacije in nato takoj začnejo iskati možne rešitve:
-berejo literaturo, hodijo na seminarje ali predavanja o zdravem načinu življenja, spoznavajo metode preprečevanja bolezni in začnejo z uporabo preventive. Posledično bolezen izzveni in človek počasi prehaja iz bolezenskega stanja. Ker popolno zdravje ne obstaja, bi moral človek ves čas vzdrževati obstoječo raven z uporabo preventivnih ukrepov ne, da bi ponovno zapadel v bolezen.

 

Druga kategorija pa so ljudje, ki so popolnoma odvisni od zdravnikov in se še naprej ”zdravijo” ter svojim že obstoječim težavam samo dodajajo še več novih.

ZDRAVA HRANA: Nekateri ljudje ne verjamejo v preventivo s hrano. Nočejo se odreči škodljivim navadam, nočejo preiti na zdrav življenjski slog. Takim ljudem je ostala samo ena pot, ki jih bo pripeljala do hude bolezni in prezgodnje smrti.

Obstaja še ena kategorija ljudi, ki si poskušajo pomagati z uporabo naravnih zeliščnih zdravil, vendar ne želijo spremeniti svojega življenjskega sloga ter prehrane. Majhno število jih doseže pozitivne rezultate, drugi, ki pa teh rezultatov ne dosežejo pa začnejo očitati, da so zdravila neučinkovita ter ljudi, ki so jim jih priporočili pa so označili za prevarante.

 

 

Če organizma predhodno ne očistimo in ne vnesemo vitaminov in mineralov, ki so potrebni za normalno delovanje telesa, rezultatov NE BO. Kri je gosta, eritrociti ne širijo hranil na vse dele telesa in to je idealno za parazite. Če se imunskega sistema ne spodbudi z čiščenjem telesa ne bo rezultatov, ker levkociti, ki so osnova za imunost ne bodo dovolj aktivni.

 

Tisti, ki preidejo na nov način življenja se zavedajo preventive, vzdržujejo svoje zdravje s pravilno prehrano in gibanjem. Zavedajo se, da jim bo bolečina dala signal, da je nekaj narobe in bodo takoj začeli delati na temu, da bodo odpravili vzrok bolečine. Če želite imeti dolgo, aktivno in zdravo življenje se morate naučiti in živeti svoje življenje na pravilen način.

 

Bolečina je signal, ki ga da organizem, da nekaj v našem telesu ni v redu.

 

Kdor razume potrebo po čiščenju telesa in ohranjanju zdravja, se ne bo zanašal na zdravljenje ampak na preprečevanje.

Tako kot tudi cvetje ni posajeno na gnoju polnem plevelu, temveč na urejenem vrtu, za katerega redno skrbimo. Ravno tako naše telo zahteva čiščenje in nego ”plevela”.

Za to pa obstaja naš ANTIPARAZITNI PROGRAM ČIŠČENJA TELESA. Potrebno ga je začeti uporabljati takoj, ko opazimo spremembe v našem počutju.

Če nas sprejmejo v bolnišnico zaradi bolezni nas kemikalije in infuzije že zastrupljenega organizma samo še bolj obremenjujejo. Kemično zdravljenje še vedno ne uniči vseh parazitov v vseh fazah njihovega razvoja.  V telo se na tak način vnesejo tudi strupene snovi, zaradi katerih se imuniteta še zniža. V tem primeru ne izgubljate samo časa, ki ga preživljate v bolnišnici ampak tudi svoje zdravje, ker zdraviti ne pomeni pozdraviti.

 

Farmacija nas lahko zdravi vse življenje, saj je to zelo koristno za njih, za nas pa niti ne toliko. Ampak tudi zdravniki niso sami krivi, da je taka situacija. Tako kot vsi, si tudi oni prizadevajo za preživetje, da poskrbijo za svojo družino, da plačajo mesečne položnice. Tak sistem jim je bil vsiljen, sistem splošne potrošnje, v katerem pa smo žal vsi.

 

Brez čiščenja ni zdravja. Uporabite naš antiparazitni program čiščenja, kjer boste vzpostavili pravilno delovanje organizma s splošnim čiščenjem.

 

Prva zapoved tibetanske medicine je: ”Najprej očisti, potem zdravi.”

 

Številne zdravstvene težave izginejo v fazi čiščenja telesa. Program izdelkov je izdelan iz rastlinskih sestavin, klinično testiran, kompleksen program, ki čisti na nivoju celic, jeter, krvi, limfe, podpira jetra v procesu razstrupljanja, spodbuja imuniteto, obnavlja poškodbe, je popolnoma neškodljiv, uporablja se v udobju doma in oseba je še vedno delovno sposobna, saj čiščenje ne vpliva na naše sposobnosti.

Naročite se na svetovanje kapljice žive krvi še preden bo prepozno.

Svetovanja izvajamo v Kranju, naročite se lahko na naši telefonski številki 040 775 778 ali preko email naslova info@dianatura.com

Več o analizi kapljice žive krvi si lahko preberete tukaj