Limfni sistem

LIMFA in limfni sistem

Limfni organski sistem je sistem s pomočjo katerega se izločajo produkti iz presnove vseh celic organizma. in ne le to, ampak tudi toksini, ki jih ustvari ves patogeni svet prisoten v organizmu, to so bakterije, virusi, paraziti, glive. Imunost je odvisna od stanja limfnega sistema.

 

DOBRO DELOVANJE LIMFNEGA SISTEMA-DOBRA IMUNITETA-DOBRO ZDRAVJE-DOBRO ŽIVLJENJE

 

 

LIMFNI SISTEM SESTAVLJAJO:

limfne žleze (imenovane tudi bezgavke),

limfne kapilare

sama limfa – medcelična tekočina

 

Limfa se premika, “od spodaj navzgor” in nikoli v obratnem vrstnem redu! Se pravi, od prstov in rok – do torakalnega limfnega kanala. Limfa v obliki medcelične tekočine, kot rečna voda, izpere vsako celico našega telesa, nato pa skozi limfne žile reka teče v limfne žleze. Na izlivu bezgavk se limfne žile povežejo med seboj in tvorijo glavne limfne kanale, ki ga povezujejo s krvnim obtokom. V krvi in ​​jetrih se v bezgavkah začnejo procesi razstrupljanja.

 

Ključna mesta limfnega sistema so bezgavke. To so – “čistilne naprave” celotnega organizma, v katerih vsak dan naravno umre približno 1 milijarda celic imunskega sistema, imunski sistem pa uniči viruse in bakterije ter druge patogene dejavnike. S hrano, vodo in zrakom pa vstopijo v telo strupene in škodljive snovi. Vse to je delno nevtralizirano v bezgavkah in na izhodu iz njih je limfa že očiščena. Limfne žleze proizvajajo limfocite in protitelesa, ki ščitijo telo pred okužbami. Limfne žleze pomagajo limfi, da se enakomerno premika skozi limfne žile, kar omogoča in usmerja pretok limfe v tkiva vseh notranjih organov.

 

Preprosto povedano – limfni sistem je kanalizacija organizma.  LIMFNI SISTEM JE ODGOVOREN ZA PREVOZ TOKSINOV IN ODPADKOV TER NEČISTOST NOTRANJEGA OKOLJA IZ TELESA

 

Lahko si je predstavljati, kaj se zgodi, ko ta sistem čiščenja delno odpove. Celični odpadki se odstranijo na dodatni način, npr. skozi kožo. Posledično se lahko pojavijo kožne spremembe, kot so akne, rdečica, pege, pege, srbenje in neprijetni vonji. Stanje kože veliko pove o stanju limfnega sistema.

Kadar je limfni sistem moten, se v medceličnem prostoru nabere do 80% škodljivih snovi in ​​pride do kontaminacije limfnih kanalov – limfotoksikoze.

To poveča pritisk na vse organe za čiščenje in razstrupljanje: jetra, črevesje in ledvice. Izkaže se, da je čistost notranjega telesa neposredno povezana z mrežo limfnih žil. Da ne bi poškodovali celic je potreben stalen pretok limfe, to je. limfna drenaža.

MESTA , kjer se limfa čisti

Glavni odpadki se izločajo skozi ledvice in prebavila.

Limfni sistem – je poseben sistem, ki odpadke odvaja skozi sluznico! Koža ščiti organizem in zato se strupi težko izločajo skozi njo. Zato je naravni izhod toksinov skozi sluznico, ker nima mrtve zaščitne pregrade – povrhnjice.

 

Torej, prvo mesto limfne evakuacije – za izgon mrtvih bakterij je gliva mehur:
 • pri ženskah nožnica
 • pri moških pa prostata

 

Ko se v telesu pojavi na primer presežek strupov, na primer pri nekaterih okužbah, se na omenjenih mestih začnejo neprijetni občutki, kot so mravljinčenje, bolečine, krči itd. To pomeni, da se je nekaj zgodilo, torej nekaj ali nekdo (živi in ​​se razvija znotraj nas!) – in to so lahko glive, bakterije, virusi, paraziti, protozoji itd.

 

 

Kaj nam ponuja sodobna medicina? Za boj proti tem izločkom je pozornost usmerjena na posledice in ne na zgoraj navedene vzroke! Uporabljajo se ukrepi – za lajšanje kašlja, izcedek iz nosu, izločkov. V telo vnašamo sirupe, tablete in kaj smo storili? – NIČ! Milijoni glivičnih kolonij, milijarde bakterij in virusov, ki živijo v vseh tkivih, jetrih, ledvicah, črevesju, še naprej opravljajo svoje delo in obremenjujejo limfni sistem. Po teh ukrepih se potem ponovi ista zgodba.

 

 

 

Kaj je “belo perilo” pri ženskah? – Gre za mrtve ostanke gliv (kandide), ki jih uničijo levkociti in imunski sistem telesa. Zato se ne bi smeli boriti s “trupelci”, ampak z živimi glivami in drugimi patogenimi organizmi v našem telesu.

 

 • Obstaja samo en način boja – dvigniti IMUNSKI SISTEM in mu pomagati v boju proti patogenim organizmom.
  Ker ni drugih metod, ni mogoče ubiti vseh živih patogenih elementov v telesu, nekateri bodo še vedno obstajali, ker so vsi okoli nas v hrani in vodi v zraku, ko nenehno dihamo.
 • Na drugem mestu je – ČREVESJE
  Skozi katerega se izločajo velike količine odpadkov in toksinov! V črevesju je na tisoče limfnih žlez in skozi njih se odpadki izločajo v glavni kanalizaciji organizma.
 • Tretje mesto so – ZNOJNE ŽLEZE,
  Zlasti pod pazduhami. Enostavno se moramo ZNOJITI – veliko strupov (neaktivirani hormoni, patogeni toksini) se izloči skozi telo preko znojne žleze in kaj mi počnemo?
  Zelo donosna panoga nam ponuja različne deodorante, tako spretno in nepremišljeno oglaševane, da odpravimo tisto, kar je za nas ključnega pomena samo, da ne smrdimo po znoju. In ta smrad je ravno toksin, zato bi morali odpraviti njihove proizvajalce, torej bakterije, virusi, glive, parazite in vse tiste okužbe, ki so se množile v telesu, da ne preprečijo njihovega izgona. Kaj se na primer zgodi, ko se pod pazduho nenehno nanaša dolgoročni deodorant? Kje se bodo nabrali vaši strupi? Pri ženskah so najbližja in najugodnejša mesta mlečne žleze v dojki. Lahko pride tudi do razvoja mastopatija.
  Zato NIKOLI ne uporabljate deodorantov, zlasti dolgoročnih (24-urni, celo 7-dnevni deodoranti), ker vsebujejo kemikalije, ki zaprejo znojne kanale, kar blokira mehanizem žlez znojnic – in na splošno smo si sodili sami. Namesto tega se borite proti vzroku in okrepite imunski sistem.
  Ali pa primer bolečine v kolenu. Koleno – dve kosti z gladko površino, okoli njiju – sklepna kapsula. Nekateri imajo otekle sklepe, vprašanje je, zakaj nabreknejo? Za kolenom je velika limfna žleza, če je zamašena (trombirana) z dohodnimi odpadki, ki jih limfa odnese, se razvije artritis (revmatoidni, nalezljivi, alergični, poliartritis – če so prizadeti številni sklepi).
  Če nekdo dobi vročino, je vprašanje zakaj? Za aktiviranje imunskega sistema in telo se bori z bakterijami!
  Ali pa se je pojavila oteklina. Zakaj? Limfne žleze limfe ne puščajo. Kaj naredimo: segrevamo, mažemo maščobe, nanašamo hormone, drgnemo – in bo to pomagalo? Nikoli! – Ker je najprej treba očistiti limfo in odblokirati bezgavke!
 • Četrto mesto – NOS IN SINUSI
  Skozi katere se izženejo okužbe v zraku. Odrezani adenoidi – izgubljena zaščita!
 • Peto mesto – TONZILE IN ADENOIDI (tretji tonzil)
  Kaj počne sodobna komercialna medicina ob nenehno oteklih in povečanih – kirurško se odstranijo in s tem je bila odvzeta druga obrambna linija organizma!
 • Šesto mesto – GRLO, posledice – laringitis
 • Sedmo mesto – SAPNIK IN BRONHIJI – bronhitis
 • Osmo mesto – LIMFA IN PLJUČA – pljučnica

 

To so vse zaščitna mesta v telesu.

 

Večina ljudi, ki jim odstranijo tonzile, razvije kronični laringitis, kronični faringitis, znake bronhitisa. In če so v telesu prekomerno prisotni paraziti, zajedalci, lamblije in virusi potem imajo te bolezni resnejše posledice.

Kaj je pljučnica? – Je zamašitev bezgavk, s čimer je preprečeno čiščenje limfe. Limfne žleze se povečajo, telo se zastrupi z nakopičenimi toksini in to vodi v bolezen.

Kaj je atopijski dermatitis, luskavica? – Gre za popolno obstrukcijo limfnih žlez zaradi glivične patologije, ki je vse zacementirala, zato telo na koži odpre “požarna vrata”, da do neke mere izloči strupe.

HVALA MIŠICAM ZA DELUJOČ LIMFNI SISTEM

Za čiščenje limfe je potrebno poleg učinkov na sam limfni sistem uskladiti tudi delo črevesja in jeter.

Naše črevesje je obdano s številnimi limfnimi kanali in limfnimi žlezami, skozi katere prehajajo vse maščobe in snovi topljive v maščobi, da bi skozi limfo odstranile strupe, ki nastanejo v telesu.

Če je delo črevesja in jeter moteno, se lahko zastrupitev poveča, saj jetra ne nevtralizirajo strupov, ki jih prinaša limfa. Limfne žleze se zamašijo, zato se ne morejo spoprijeti s povečanjem pretoka dohodne limfe. Potem se pojavijo otekline organov, kjer je prišlo do zastoja limfe.

Nemški zdravnik G. Reckeweg je formuliral teorijo o kontaminaciji človeškega organizma. Bistvo teorije je, da je vsaka bolezen posledica zamude pri izločanju toksinov – zastrupitve, ki jo povzroči stagnacija limfnega pretoka.

Ljudje, ki so telesno aktivni, športniki, so zdravi, ker imajo dober limfni sistem. Pri ljudeh ni posebnega limfnega srca. Kako se torej premika? Anatomsko je zgrajena takole, okoli limfnih žil so mišice. Mišica se skrči, limfa se izloči, mišica se sprosti, nato se obstoječe membrane v limfnih žilah zaprejo in limfe ne pustijo nazaj. Narava je to naredila zelo spretno in na nas je, da se čim več gibamo, delamo in smo aktivni.

 

 

PRAVILA, KI MORATE POZNATI
 1. nikoli ne dovolite, da se limfni sistem prenasiči s toksini, sicer se limfni sistem postopoma zamaši, kar ustvari nekaj, kar spominja na arteriosklerozo v krvnih žilah. Potem je čiščenje bezgavk težka naloga! Treba se bo obrniti na posebne specialiste, ki bodo težavo rešili individualno in z vašo pomočjo.
 2. vedno pazite na stanje tankega in debelega črevesja, za njihovo popolno in redno praznjenje. Izkazalo se je, da je dobro praznjenje črevesja in reden obisk toalete zelo pomembno. Pomembno je da se čistite vsak dan! Z veliko gotovostjo lahko celo rečemo da sedeči način življenja vodi v stagnacijo blata, ustvarjanje fekalnih usedlin, pritrjenih na debelem črevesju, širitev črevesja, pojav hemoroidov in številne druge težave. Nato se dosledno držite prehrane: načelo ločene prehrane. S prehrano ne pretiravajte, ne jejte v naglici, jejte z veseljem, v dobri družbi in dobrem razpoloženju. In če se to še konča z zgornjo trditvijo – smo zdravi!
 3. koristno je osebno opraviti blago masažo trebuha ali poiskati strokovnjaka za visceralno masažo notranjih organov. To začne peristaltiko črevesja in celo pretok limfe skozi črevesne stene (ne pozabite, da mišice premikajo limfo).
 4. občasno spremljajte svojo težo. Če pridobite težo, morate biti pozorni na jetra in žolčnik, tanko in debelo črevo, povečati telesno aktivnost, da odpravite stagnacijo limfnega pretoka. Spremenite svojo prehrano in pijte več čiste vode. Ne pozabite, da je pojav odvečne teže – zanesljiv znak staranja.
 5. Ne sedite prekrižanih nog! To blokira limfni kanal za kolenom. Posledice ne boste občutili takoj, a ko dosežete starost. To še posebej velja za ženske. Ste vedeli, da je bilo včasih težko sedeti s prekrižanimi nogami? Rečeno je bilo tako, toda glavni razlog je ravno blokada limfe. Ljudje so včasih vedeli več kot mi danes.

 

ČESA NE SMEMO DELATI

Limfni sistem se ne sme segrevati, nikoli ne uporabljajte solarijev! Na limfne žleze ne polagajte oblog, ne masirajte območij, kjer so limfne žleze, ker tam živijo limfociti. S pritiskom jih lahko uničite. Če so poškodovane bezgavke pod kolenom – potem bodo nenehno otekle (še enkrat – ne sedite s prekrižanimi nogami).

 

ZA DOBRO KROŽENJE LIMFE

Bodite telesno aktivni – vsak dan! Ko se zbudite, telovadite, čim več hodite, se ukvarjajte s športom, raztegnite. Pojdite na jogo, premaknite “nevidne stene”. Tako z delom mišic spodbudite gibanje limfe.

Večkrat na dan – naredite dihalne vaje (trebuh). To premakne limfo znotraj trebušne in prsne votline.

Se počutite tako utrujeni, čeprav ste ves dan sedeli v službi? Prišlo je do blokade limfnega pretoka zaradi neaktivnosti mišic. Zato vstanite večkrat na dan, sprehodite se, naredite nekaj gimnastičnih vaj. Za Kitajce je to del delovne obveznosti! Zato jih je več kot 3 milijarde.

Prakticirajte seks, to je ritmično gibanje mišic, ki je potrebno za premikanje limfe, znojenje pa je poznejši prispevek k lajšanju bezgavk in sproščanju strupov.