Pitje vode

Režim pitja vode

Voda za življenje in zdravje

Osnovna potreba človeka je – vsakodnevno pitje sveže vode. Dolgoletna testiranja krvi pod mikroskopom so pokazala , da je vzrok večine sodobnih bolezni – dehidracija telesa, ki ustvarja v telesu kislo okolje. Dehidracija v tem smislu, da v celicah ni dovolj vode.

 

 

Prekuhana voda je mrtva voda – ne pijte je, ker med drugim zgosti kri, kar je nevarno!  Metoda skeniranja kaplje krvi, daje splošno analizo zdravstvenega stanja organizma. Skozi naše celotno življenje poteka postopno sušenje, kar je mogoče videti povsod v naravi, vsaka rastlina raste, rodi in se posuši, vsak lep sadež postane enkrat suh. Mi se z leti počasi sušimo, kot lepa, napeta sliva, postane suha sliva.

 

Človek mora ohraniti čistočo svojega telesa, saj je sestavljeno iz 70-80 % vode. Z dnevnim pitjem sveže, neprekuhane vode, delamo mokro čiščenje organizma, prhamo naše telo – odznotraj. Brez vode je vsak proces kot brisanje prahu s suho krpo. Tako prah le dvigujemo, potem pa se ponovno usede. Samo zapravljamo čas, vložimo trud, problem pa ostaja.

 

Osteohondroza hrbtenice je primer tega, hrustanec med vretenci dehidrira in s tem hrbtenica izgubi elastičnost.

 

Vodo je potrebno piti čim bolj pogosto in v majhnih količinah, takole:
2-3 majhne požirke vode, kratek premor, potem pa spet 2-3 majhne požirke in pavza. Kdaj in koliko popijete ni tako pomembno, nujno je, da vnesete v telo priporočeno dnevno količino vode – Splošno velja, da moški potrebujejo 3,5 dcl za vsakih 10 kilogramov teže, ženske pa 3 dcl.

 

Pomembno je, da to osvojimo in nam pride v navado:

 • 1 kozarec vode, ko se zbudimo – pomaga aktivirati notranje organe
 • 1 kozarec vode 30 minut pred obrokom – pripravi in pospešuje proces prebave hrane
 • 1 kozarec vode pred tuširanjem – znižuje krvni tlak
 • 1 kozarec vode pred spanjem – prepreči možgansko kap ali srčni napad ponoči ali v jutranjih urah, kot se to največkrat zgodi.

 

 

Pridobite to navado, življenje je pred vami … Pitje vode je bistvenega pomena za procese proti strjevanju krvi , taka kri doseže vsako celico telesa.

V nasprotnem primeru celice ne dobijo dovolj snovi, ki jih kri prinaša. Izumrejo in kar je še bolj nevarno, svojih odpadnih produktov ne morejo odplakniti po krvi in jih le-ti zastrupljajo! Metabolizem se upočasni -telo zboli! Upoštevajte to osnovno priporočilo, saj je vzdrževanje normalne gostote krvi življenjskega pomena. Voda je edini razredčevalec krvi . Rezultat se ne bo pokazal čez noč, telo potrebuje določen čas za prilagoditev, da si opomore. Lahko se uporabljajo tudi tablete za redčenje krvi, vendar je to umeten proces . Ko boste dosegli določen rezultat, boste prenehali, kri se bo zopet zgostila in ponovno bo prišlo do zdravstvenih težav. Seveda ni rešitev doživljenjsko jemanje tablet za redčenje krvi, ko pa imamo na razpolago vodo?

 

ZGORAJ NAVEDENO JE OSNOVA ZA ZDRAVO ŽIVLJENJE !

 

 1. ČE VELIKO POTUJETE:
  Nevarno je leteti z letalom, če imate zgoščeno kri! – Možnost tromboze!
 2. ČE IMATE SUHO KOŽO:
  Če se ne popije dovolj vode v dnevu, se začnejo težave s kožo. Kupujemo razne vlažilne kreme, ki so drage. Veliko bolje je, da vsak dan popijemo zadosti čiste vode. S tem prihranimo tudi denar.
 3. IMATE TEŽAVE S CIRKULACIJO:
  Krvni elementi ne morejo priti skozi majhne kapilare do različnih organov, ki potem ne morejo normalno opravljati svoje funkcije in to se vse odraža na našem zdravju . Premer kapilar je v velikosti normalnih rdečih krvnih celic. Če so le-te zlepljene, ne morejo skozi in nastanejo težave, ker kri ne kroži. Kažejo se kot glavoboli, težave s srcem in krvnim obtokom.
 4. TEŽAVE Z ŽELODCEM, ZAPRTOST:
  Kadar je kri zgoščena, zastruplja organizem. Pri veliki količini toksinov, ko človek mnogo let ne pije zadosti vode so pogosta zaprtja. Kri je onesnažena s proizvodi razgradnje hrane v črevesju in pride do sprememb v možganih, jetrih, laseh, nohtih, očeh , srcu, … ker ne dobijo dovolj čiste krvi . Odpadki iz krvi se deponirajo v sklepe, mišice, notranje organe… Posledica so bolečine in utrujenost. V črevesju je 70 % imunskih tkivih in ob dolgotrajnem pomanjkanju vode se zmanjša odpornost. S tem se hitreje razvijejo paraziti. Zaključimo lahko le, da paraziti prisotni v telesu, komaj čakajo na ta trenutek.

 

VZDRŽEVANJE JE PROCES, TO NISO ZDRAVILA, KI NAM JIH PREDPIŠE ZDRAVNIK, AMPAK REDNO IN PRAVILNO PITJE ČISTE VODE. LE TAKO BOMO VZPOSTAVILI RED V ORGANIZMU.

 

 

Le-ta se vzpostavlja počasi in previdno, kajti če je organizem dolgo brez zadostnih količin vode potrebuje čas, da si opomore. Ne gre kar čez noč. Vsak od nas si želi dolgo, aktivno življenje, zato je zelo pomembno vzpostaviti red in ravnovesje v telesu.

 

Na tem mestu vam zaupamo star orientalski recept zdravljenja s pitjem vode. Seveda, mislimo na pitje naravne, žive vode ali izvirske vode. V urbanih razmerah, to ni voda iz pipe ali iz plastenke, temveč prefiltrirana voda- skozi filter.

 1. Takoj, ko vstanete popijete 4 kozarce vode (4 x 160 ml = 640 ml).
 2. Umijete si zobe in ne jeste, niti pijete ničesar, naslednjih 45 minut
 3. Po 45 minutah normalno zajtrkujete
 4. Po končanem zajtrku, ne jeste ali pijete ničesar naslednji 2 uri
 5. Kdor ni sposoben takoj zjutraj popiti 4 kozarce vode, naj popije kolikor lahko in količino vsak dan povečuje, dokler ne pride do 4 kozarcev.

Ta metoda izboljšuje stanje pri bolnih, zdravi pa se počutijo še boljše. Statistika pravi, da se rezultati dosežejo pri različnih boleznih v naslednjem obdobju:

 • visok krvni pritisk – 30 dni
 • gastritis – 10 dni
 • diabetes – 30 dni
 • zaprtje – 10 dni
 • rak – 180 dni
 • tuberkuloza – 90 dni

Na posnetku lahko vidite kako se giba eritrocit, ko telesu primanjkuje tekočine.

Poleg zadostne količine popite vode, vam priporočamo še