Kaj za nas pomeni biti zdrav?

Kaj je to bolezen ?

Danes se uporabljata dva izraza bolezen in obolenje, ki nista natančno opredeljena in ju mnogi poklicno in nepoklicno uporabljajo ne, da bi točno vedeli kaj pomenijo.

 

 

Bolezen in obolenje NI ISTO!

 

Zaradi zastrupitve se v telesu nabere velika količina odpadkov, toksinov, ki motijo delovanje organov in sistema pri čemer pa organizem človeku daje signal v obliki bolezni.

Bolezen se pojavi kot posledica delovanja toksinov, ki vstopajo v telo od zunaj ali pa se tvorijo od znotraj. Bolezen kompenzira škodo, ki bi jo telesu lahko naredili, če se mi nanjo ne bi odzvali. Pravzaprav bolezen daje človeku vedeti, da nekje v nas obstaja težava, ki jo je potrebno rešiti oziroma odpraviti. Zaradi bolezni, ki je največkrat bolečina je NE SMEMO zadušiti z umetnimi količinami kemičnih zdravil in s tem nabirati novih strupov v telesu ampak bi se morali pravilno odzvati na ta znak in odpraviti težavo, torej vzrok, ki ga bolezen signalizira. Bolezen je reakcija zaščitnih sil telesa pred zunanjimi in notranjimi dejavniki. Kot posledica človekove reakcije na signal organizma se pojavi bolezen.

Kako se boriti proti tem škodljivim učinkom?

Narava je človeka oblikovala, kot samo regulirajoči biosistem, ki je obvezen do boja z boleznijo, da sam ugotovi vzrok bolezni in ga odpravi.

Vendar zgornji dejavniki in razvoj civilizacije (ekologija, škodljiva prehranska dopolnila in nevedno ravnanje z njimi, stranski učinki kemičnih zdravil) motijo naravno ravnovesje ker:

 • Dihamo onesnažen zrak
 • Jemo hrano, ki je nasičena z umetnimi snovmi
 • Živimo brez zadostne telesne aktivnosti
 • Nezavedno smo pod vplivom potrošniške družbe
 • Kupujemo in trošimo denar za vse, kar je lepo, barvito, okusno, poceni, umetno
 • Smo pod stalnim vplivom sevanja iz mobilnih telefonov, računalnikov, tv ekranov
 • Jemo gensko spremenjeno hrano polno konzervansov in ojačevalcev okusa
 • Stranski učinki zdravil, ki prispevajo k razvoju bolezni

In tako se kopičijo vzroki s katerimi se organizem ne more več spoprijemati samo z nevtralizacijo in izgonom toksinov, ki vstopajo od zunaj in nastajajo ter se razraščajo znotraj.

V zraku je na tisoče različnih kemičnih spojin, glivičnih spor, jajčec parazitov, virusov, bakterij, zaenkrat pa se skoraj 90% teh zgoraj naštetih organizmov ne ve kako vplivajo na zdravje ljudi.

Če bi lahko na nek način videli kaj dihamo – bi ugotovili kako odlično ustvarjeni smo, da se borimo proti vsem tem.

Z odpravljanjem simptomov z uporabljenimi sredstvi silijo vzrok bolezni globoko v kokon organizma in ne dovolijo, da se bolezen pojavi za nekaj časa in takrat človek že misli, da je ozdravel. Vendar je to le začasno saj bolezen v temu času nabere moč in se pojavi s še večjo intenzivnostjo. Odmerki zdravil se nato še povečajo, vnos nove še večje kemije v telo in tako poleg še vedno pozitivnega učinka na simptome povzroči dodatno zastrupitev s svojimi stranskimi učinki. Bolezen, povišana temperatura in vnetni procesi niso nekaj tujega za telo, ampak je to težnja organizma, da se očisti in znebi odpadkov in toksinov iz telesa.

 

Človek ne razume učinkovitosti organizma in namesto, da mu pomaga da se očisti, pa probleme samo prikriva, ker:

 • Znižuje temperaturo
 • Upočasnjuje vnetne procese
 • Ne omogoča izločanja
 • In ob vsem tem še bolj zastruplja organizem s kemičnimi sredstvi

 

S časoma pa s takim načinom pridemo do:

 • Povečanega števila kroničnih bolezni
 • Neozdravljivih bolezni
 • Povečanje degenerativnih bolezni
 • Pojava onkologije
 • Duševnih motenj

Kaj se dogaja v organizmu, ki je okužen s paraziti?

Metabolizem je oslabljen, živčni, imunski in endokrini sistem je zmanjšan in prav tako absorbcija vitaminov in mikroelementov.

 

Pojavljati se začnejo:

 • glavoboli
 • alergijske reakcije
 • bolezni prebavnih organov
 • srca, ožilja, krvnega obtoka
 • pojavi se neplodnost
 • poslabšajo se lahko že prirojene bolezni

 

Bolečine v trebuhu

 

Ko škodljive snovi prodrejo v telo skozi zrak, ki ga dihamo, hrano in vodo, telo deloma te snovi nevtralizira, vseh pa ne more. Škodljive snovi pa nastajajo v telesu tudi kot posledica naravnega metabolizma, kot posledica nepravilnega življenja in napačnega prehranjevanja, uporaba drog, cigaret in alkohola. Prav tako svoj delež pustijo tudi stres, negativnost in prehiter tempo življenja.

 

 

Toksične sestavine, ki so v mnogih gospodinjskih in kuhinjskih izdelkih. Vsi se skoraj dnevno srečujemo z njimi in mnogi ne vedo, kakšno nevarnost predstavljajo za naše telo:

 

 1. Detergenti vsebujejo fostate. Šamponi, sredstva za pomivanje posode, tekoča mila, zobne paste vsebujejo SLS – natrijev lauril sulfat, ki je zelo škodljiva snov.
 2. Dišeči izdelki, razpršila, dezodoranti, zlasti tisti za dolgotrajno zaščito pred potenjem, so najslabša izbira. Znojenje je naraven proces razstrupljanja telesa in ga ne smete blokirati! Poskušaje posegati po čim bolj naravnih izdelkih, ki jih nanašate na svoje telo.
 3. Strupi v zobnih pastah, kot je SLS pri ščetkanju zob tvori zelo lepo peno. Z drugimi komponentami, ki so v pasti ustvarja rakotvorne nitrate in diokside. Poleg tega zlahka prodre v tkiva in ostale organe v telesu in lahko vodi do raka. V vse izdelke se dodajajo različne dišave, da bi kupce čim bolj privabili k nakupu, ampak te zadeve organizem samo še dodatno zastrupljajo.
 4. Zobne paste, šamponi, kozmetična sredstva vsebujejo triklozan, umetni antibiotik, ki ubije številne koristne mikrobe, škodljive bakterije pa ostanejo nedotaknjene. Triklosan ne vpliva na razmnoževanje škodljivih bakterij, uničuje pa tiste, ki bi lahko vplivale na razmnoževanje nevarnih.
 5. Naftalin je strup, ki zastruplja jetra in ledvice. Sredstva proti žuželkam, ščurkom, mravljam, moljem, ki so v različnih razpršilih lahko poškodujejo jetra, ledvice in črevesje. V telo prodrejo skozi kožo in sluznico. Novo pohištvo sprošča formaldehid. Ogljikov monoksid je strup, saj odvzame kisik iz hemoglobina in s tem prepreči transport kisika do celic v telesu.
 6. Gnojila, pesticidi, herbicidi zagotavljajo dober donos kmetijstvu, ampak vsebujejo strupene snovi, ki potujejo od njive do našega krožnika. Poleg tega so številne od teh spojih mutagene in motijo strukturo genetskih informacij v celicah.
 7. Strupeni so tudi vsi narkotiki, zdravila proti bolečinam. Etilni alkohol, ki je sestavni del alkoholnih pijač je strupen. Metilni alkohol, ki je v nizkokakovostnih in sladkih pijačah je lahek strup.

 

 

Danes človeštvo pozna približno 18 milijonov kemičnih spojin. Približno 60 tisoč se jih uporablja v kemikalijah za gospodinjstvo, medicini in kmetijski proizvodnji. Njihova količina se iz leta v leto nenehno povečuje.

Vse kemične snovi imajo nekatere lastnosti, ki imajo lahko v stiku z živimi bitji škodljive posledice in celo smrtne. Npr. pesticid ubija plevel in antibiotik ubija bakterije. Ta lastnost se imenuje strupenost. Vsa umetna zdravila imajo strupenost.

Kako se človeštvo ne bo odpovedalo vsej kemiji in industrijam, ki onesnažujejo? Pa uporabi umetnih gnojil v kmetijstvu? Uporabi prehranskih aditivov in konzervansov? Vedno večjemu številu gensko spremenjenih organizmov? Na nas je da naredimo in spremenimo stvari, da bodo dobre za nas, kajti nihče drug tega ne bo naredil za nas. Kdor tega ne razume, vstopi v začaran krog sodobne medicine in farmacije. Telesu je potrebno pomagati, ne pa mu škoditi, saj smo del narave ne pa tovarne.

 

DVA GLAVNA POGOJA ZA VZDRŽEVANJE ZDRAVJA:

 1. Uporabljajte alternative naštetim škodljivim proizvodom
 2. Očistite telo škodljivih snovi

Prej, ko človek to razume in vzame resno, tem bolje je. Če si v življenju naberete nezdravih navad in s tem obremenjujete svoje telo, potem je to s starostjo vedno težje popraviti. Kar pomeni, da se vam bo zdravje samo slabšalo in s tem tudi kvaliteta življenja.

Za ozdravitev telesa začnite s splošnim čiščenjem telesa z našimi antiparazitskimi programi, ki so namenjeni tudi otrokom. Tak program ponovite vsaj dvakrat letno, da se boste uspešno borili proti vsem okužbam, saj na celični ravni čisti tako toksine kot parazite in njihove strupe, spodbuja imuniteto in obnavlja kar je poškodovano. Upoštevajte osnovna in preprosta pravila zdravega načina življenja.

 

Ni dovolj, da vsak dan čistite samo tisto kar je vidno, tudi notranjost mora biti čista!

Zaščitite se pred paraziti in zajedalci

Naročite se na svetovanje kapljice žive krvi še preden bo prepozno.

Svetovanja izvajamo v Kranju, naročite se lahko na naši telefonski številki 040 775 778 ali preko email naslova info@dianatura.com

Več o analizi kapljice žive krvi si lahko preberete tukaj