GINKGO BILOBA ampule z medom

18.00

Ni neugodnih stranskih učinkov
Ni učinkov privajanja
Ni nevarnosti predoziranja
Najboljša absorbcija, ker je v ampulah

 

Ginko biloba izvira iz Kitajske. Charles Darwin je drevo Ginka poimenoval kot živi fosil, ki raste že 300 milijonov let. Kitajci ga poimenujejo kot drevo z račjimi nogami. Zanj je značilna dolga življenjska doba, saj doseže tudi čez 600 let. Razne pripravke iz ginkovih listov so uporabljali že v najstarejših civilizacijah Kitajske, Indije in Japonske, zadnje čase pa je precej v uporabi tudi v Evropi. Ginko jedanes najbolj prodajana rastlina s koristnimi sestavinami za naše telo na svetu. Vrstno ime je dobil zato, ker so pahljačasti listi preklani na dva dela. V Evropske parke je ginko prišel že v 17. stoletju, za zdravljenje pa smo ga Evropejci začeli uporabljati šele pred približno 50 leti.

 

UPORABA IN KORISTI GINKA

 

Dva najpogostejša vzroka za motnje v možganskem delovanju sta pomanjkljiva prekrvavljenost in degenerativne spremembe na možganskih celicah. Oba prizadeneta sposobnosti možganov, eden vodi do živčnih izpadov, drugi pa v starostno slaboumnost.
Dokazani so pozitivni učinki na oslabelo delovanje možganov, izboljša se njihova prekrvavitev ter z njo oskrba s kisikom, glukozo in energijo. Flavoni zavrejo prepustnost kapilar, blažijo žilne krče in širijo žile. Ginkolidi pa zmanjšajo krvno židkost  in preprečijo zlepljenje krvnih ploščic.
Ginkov izvleček izboljša prenašanje kisikovega primanjkljaja.  Po jemanju se stanje bolnikov z blažjim in srednje hudim nezadostnim delovanjem možganov izboljša. Poveča se storilnost, izboljša se pomnjenje dogodkov, koncentracija in razpoloženje, zmanjšajo se vrtoglavica, glavobol, zvonjenje v ušesih in nespečnost. Zaradi okrepljene prekrvitve se zveča poraba kisika in glukoze, to pa popravi čustvene, miselne in živčne motnje.

Šifra: 021 Kategoriji: ,

Opis

Številne študije dokazujejo učinkovitost izvlečka ginka na izboljšanje miselnih sposobnosti starejše generacije ljudi. Odprta multicentrična raziskava na bolnikih, katerih povprečna starost je bila 65 let (99 bolnikov), je dala pomembne rezultate. Učinke zdravljenja so spremljali z merjenjem pojavnosti najpomembnejših simptomov Alzheimerjeve bolezni.

Bolniki so jemali izvleček ginka 3x na dan. Po trimesečnem zdravljenju so se spoznavne funkcije bistveno izboljšale (izboljšan priklic besed, prepoznava besed, sposobnost razumevanja in sledenja navodilom za opravljanje nalog, večja koncentracija).

Ginku takšno trdoživost lahko pripišemo zaradi izjemno močnega antioksidantnega delovanja, zaradi česar tudi pri nas odlično preprečuje poškodbe celic, ki bi nastale zaradi delovanja škodljivih prostih radikalov.

Mentalne sposobnosti z leti vedno bolj pešajo in slabijo, zaradi česar sta slabša koncentracija in spomin, pogosteje smo zmedeni, pozabljivi, upade nam tudi pozornost. Vse te simptome lahko ublažimo z jemanjem prehranskega dopolnila, ki vsebuje izvleček ginka bilobe, saj slednji širi krvne žile, preprečuje zlepljanje krvnih ploščic, prav tako pa pozitivno vpliva tudi na prekrvavljenost možganov ter njihovo oskrbo s kisikom in glukozo.

PRIPOROČAMO

  • pri DEMENCI
  • pri MOTNJAH SPOMINA IN KONCENTRACIJE
  • pri duševnih naporih
  • pri vrtoglavici
  • pri šumenju v ušesih
  • pri slabem razpoloženju
  • pri okrevanju po kapi
  • pri začetnih pojavih glavkoma

Uporaba: Za učinkovit rezultat se priporoča zaužitje 1 ampule zjutraj in 1 ampule popoldan, z dvema kozarcema tople vode (odsvetujemo pred spanjem)


POMEMBNO
NI PRIPOROČLJIVO ZA LJUDI, KI JEMLJEJO ZDRAVILA PROTI STRJEVANJU KRVI
NOSEČNICE NAJ SE PRED UPORABO POSVETUJEJO Z ZDRAVNIKOM 
NI PRIPOROČLJIVO ZA OTROKE DO 7 LET


OPOZORILO: priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Prehransko dopolnilo je primerno za odrasle. Shranjujte izven dosega otrok! Uživanje prehranskega dopolnila vam ne priporočamo, če ste preobčutljivi na sestavine izdelka, če ste noseči ali če dojite. Pred uporabo se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom. TO NI ZDRAVILO.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “GINKGO BILOBA ampule z medom”