SLIM ČAJ

15.00

Slim čaj vsebuje naravne sestavine in je brez aditivov, pomaga pri stimulaciji presnove in vsebuje liste sene.

Neto količina: 54 g (3 g x 18 filtrov)

Sestavine: listi sene, cveovi krizanteme, listi robide, jabolčni pektin

Šifra: 014 Kategoriji: ,

Opis

LISTI SENE vsebujejo antrakinonske glikozide – le-ti se v debelem črevesju pretvorijo v učinkovine, ki delujejo odvajalno. Antrakinonske glikozide uporabljamo kot odvajalna sredstva. Prebavni encimi človeškega organizma jih ne presnavljajo, zato se skozi sluznico tankega črevesa ne resorbirajo in prehajajo praktično nespremenjeni v debelo črevo. Ti v debelem črevesu delujejo tako, da povečujejo pogostnost in jakost peristaltičnih krčenj črevesja, s tem pa povečajo gibljivost črevesja. Obenem povečajo izločanje vode in elektrolitov v črevo in zmanjšajo absorpcijo teh snovi iz črevesja. Blato s tem postane bolj vlažno in lažje drsljivo, tako da ga brez težav izločimo.

ČAJ IZ KRIZANTEM – Cvet krizanteme, namreč vsebuje antioksidant, imenovan flavonoid, ki napada rakaste celice. Ravno tako, luteolin, veže nase rakaste celice in jih uničuje. Napitek neobičajnega sladko-grenkega okusa vsebuje tudi beta-karoten in je odličen vir B-kompleksa (holina, niacina, folne kisline in riboflavina). Pomaga tudi pri zamegljenem vidu, solzenju oči, pri vnetjih in infekcijah, ki so posledica bakterijske okužbe. Krizantema je znana po hladilnem, blago diuretičnem in sprostilnem delovanju, ki spodbuja kroženje krvi.

JABOLČNI PEKTIN je vir naravnih vlaknin za zdravo črevesno mikrobioto. Je tudi prehranska vlaknina, ki je vodotopna in hrani črevesne bakterije, kar jo uvršča med prebiotike. Posebnost pektina je, da pri vnosu 6g dnevno znižuje in uravnava vsebnost holesterola v krvi.

LISTI ROBID so prava zakladnica flavonoidov – močnih antioksidantov. Glavni razlog, zaradi katerega imajo listi robid pozitiven učinek na naše zdravje, je zagotovo ta, da vsebujejo veliko flavonoidov, med njimi tudi kvercetin. Ti preprečujejo oksidativni stres in vnetja v telesu, s tem pa zmanjšajo nevarnost za številne kronične bolezni. Pomagajo pri bolečem grlu in ustnih razjedah, pospeševanje celjenja ran.

Uporaba: dnevno uporabite 1 ali 2 filtra zjutraj oz. zvečer. Filter prelijte z 2-3 dl vroče vode ter pustite stati 5 min, nakar je čaj pripravljen

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “SLIM ČAJ”