NONI AMPULE s sokom črnega ribeza

18.00

Ni neugodnih stranskih učinkov
Ni učinkov privajanja
Ni nevarnosti predoziranja
Najboljša absorbcija, ker je v ampulah

 

 1. Izboljšuje razpoloženje

Na dobro razpoloženje in proti depresiji predvsem delujeta snovi prokseronin in kseronin, ki pa ju noni vsebuje več kot katerikoli drug sadež na svetu, kar 800 krat več kot v ananasu. Poleg tega skopoletin povečuje raven serotonina, tako imenovanega hormona sreče.

 

 1. Uravnava prebavo

Antrakinon v noniju ima antiseptične učinke na bolezni prebavnega trakta, ki jih povzročijo bakterije, na primer salmonela. Deluje tudi proti glistam.

 1. Uravnava krvi pritisk in odpravlja nespečnost

Skopoletin v noniju uravnava krvni pritisk, odpravlja nespečnost, stimulira ščitnico, poleg tega pa deluje protibakterijsko.

 

 1. Zavira širjenje rakastih celic

Več snovi v noniju deluje proti tumorno. Najprej damnaktal, ki po zadnjih raziskavah dr. Neila Salomona zavira širjenje rakastih in pred-rakastih celic, poleg tega pa ubija parazite malarije Plasmodium falciparum. Prav tako tudi Ursolna kislina, ki deluje protitumorno in protivnetno, zavira pa tudi razvoj bakterij in glivic. In še rutin, ki je močen antioksidant. Ta ojača kapilare in tako pomaga ljudem, ki se hitro ranijo in krvavijo. Preprečuje tudi razvoj nekaterih bolezni ven (krčne žile). Ima protivnetni učinek. Pomaga pri zniževanju LDL holesterola.

 

 1. Krepi imunski sistem

Številni vitamini v sadežu kot so vitamin A, B1, B2, B3, B6, C, in druge snovi krepijo imunski sistem.

 

 1. Poleg tega še:
 • zmanjšuje alergije
 • čisti kri
 • pomaga pri obolenju dlesni
 • odpravlja migrene in depresije
 • pomaga pri težavah z dihanjem in astmo
 • pri diabetesu in artritisu
 • zmanjšuje stres
 • poveča koncentracijo
 • pomaga pri zmanjšanju telesne teže in odpravljanju debelosti

 

Noni sok naj NE uživajo:

 • bolniki po presaditvi organov (zaradi vpliva nonija na imunski sistem lahko pride do zavrnitve organa);
 • ljudje, ki so alergični na citruse;
 • ledvični bolniki, ki hodijo na dializo;
 • pri kemoterapijah;
 • nosečnice in doječe matere, naj se o pitju nonija posvetujejo z zdravnikom;

diabetiki morajo upoštevati količino sladkorja v soku;

Šifra: 019 Kategoriji: ,

Opis

Noni (Morinda citrifolia) je vrsta zimzelenih dreves jugovzhodne Azije, Avstralije in Oceanije. Iz sadežev rastline pridobivajo noni sok.

Domovina nonija so polinezijski otoki v Tihem oceanu. Domnevajo, da so noni tja zanesli prvi naseljenci, ki so tja pripluli iz Indije. Od tod tudi najverjetneje izvira ime noni te grmovnice v angleškem in nemškem jeziku – indijski murvovec. Botanično pa imenujejo rastlino Morinda citrifolia (prvi del imena tudi kaže na indijsko poreklo, drugo ime pa naj bi rastlina dobila, ker so njeni listi podobni listom limonovca) in raste samo v tropih.

Raste kot grm, ki pa lahko doseže tudi do osem metrov višine in je podoben pravemu drevesu. Rastlina se zelo hitro zasadi in dobro uspeva na preperelih magmatskih območjih. Prst, nastala iz lave, je bogata z rudninami in daje rastlini vse kar potrebuje za zdravo rast. Ne ogrožajo je škodljivci, zato ni potrebno uporabljati sredstev za njeno zaščito. Zanimivo je tudi, da je plod na rastlini prej kot cvet, saj cvetovi rastejo iz plodu. Tako so na isti veji zeleni in zreli plodovi ter cvetovi. Barva sadežev noni se med dozorevanjem spreminja od zelene do rumene in do povsem bele, ko je sadež zrel. Tak sadež hitro pade na tla in razpade v nekaj dneh. Sadeži dozorijo v osemindvajsetih dneh. Noni obirajo neprenehoma, saj sadeži zorijo vse leto.

Tudi na našem trgu je že nekaj časa mogoče kupiti sok iz sadeža noni, ki mu pripisujejo neverjetno moč delovanja na zdravje človeka. Nekateri sadež noni opisujejo tudi kot čudežno naravno zdravilo, kot vrelec mladosti, ki naj bi pomagal pri številnih obolenjih.

 

Uporaba nonija

Znanstvenik Steven Charles Gallant, biokemik, je ugotovil, da si z nonijem lahko podaljšamo življenje. Testi, ki jih je izvajal na mušicah, so pokazali, da je uživanje tropskega sadeža kar enkrat podaljšalo življenje mušic. Preučeval je namreč polisaharide v noniju, saj je predvideval, da le-ti pomagajo podaljševati življenje. Teste je izvajal na mušicah, pri čemer je eno skupino hranil z nonijem, drugo kontrolno skupino pa ne. Povprečno so mušice v kontrolni skupini živele 40 dni, mušice hranjene z nonijem pa so živele dlje, nekatere celo 90 dni. Poleg tega so bile mušice hranjene z nonijem mnogo bolj aktivne skozi svoj življenjski cikel.

Sicer pa so strokovnjaki ugotovili, da ima sadež neverjetne zdravilne učinke in da pomaga pri številnih boleznih. In čeprav so se z preučevanjem sadeža znanstveniki bolj intenzivno pričeli ukvarjati šele v začetku 90-ih let, pa so zdravilne učinke nonija poznali že starejši zdravilci. Ti so ga večinoma uporabljali za zunanje zdravljenje ran, razjed, vnetij in infekcij, mešali pa so ga tudi z drugimi zdravilnimi rastlinami in tako ustvarili okoli 40 tradicionalnih zvarkov. Te so uporabljali kot obkladke za rane, za vzpodbujanje nastajanja mleka pri doječih materah, kot odvajalo, za čiščenje krvi, kot insekticid, za umivanje las, v novejšem času pa tudi za zdravljenje turbekuloze. Poleg tega so iz korenin in skorje rastline so pridobivali barvila za barvanje tradicionalnih oblačil.

Uporaba: Za učinkovit rezultat je priporočljivo zaužitje ene ampule zjutraj in ene ampule pred spanjem

OPOZORILO: priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Prehransko dopolnilo je primerno za odrasle. Shranjujte izven dosega otrok! Uživanje prehranskega dopolnila vam ne priporočamo, če ste preobčutljivi na sestavine izdelka, če ste noseči ali če dojite. Pred uporabo se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom. TO NI ZDRAVILO.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “NONI AMPULE s sokom črnega ribeza”